ЦСКА се размина с победата (видео)


F.

Отборите на ЦСКА и ЦСКА 1948 завършиха наравно при резултат 1:1 в мач от 34-ия кръг на Първа лига, игран на стадион  "Българска армия". Енес Махмутович откри резултата в 40-ата минута, а в 45-ата Педриньо изравни.

През първото полувреме домакините владееха повече топката и бяха отборът, който диктува събитията на терена. В 17-ата минута Тобиас Хайнц получи подаване от Маурисио Гарсес и стреля по земя от двайсетина метра, но изстрлът му премина покрай дясната греда. В 37-ата минута Джонатан Линдест отне топката и я подаде към Иван Турицов, който напредна отдясно, а след това върна отново към норвежеца. Последва удар от точката на дузпата, но над вратата. 

В 40-ата минута Тибо Вион хвърли от тъч в наказателното поле на гостите от Бистрица. Петров изчисти, ала кълбото попадна в Енес Махмутович, който стреля силно по земя от границата на наказателното поле и топката влетя в долния десен ъгъл на Ганес за 1:0. Малко след това армейците  бяха близо и до втори гол. Хайнц попаде към Турицов. Защитникът центрира на първа греда, където Гарсес изпревари Грънчов и шутира покрай дясната греда. Секунди преди последния съдийски сигнал за първата част Педриньо от гостите отправи изстрел от над 30 метра по диагонала, Бусато не се намеси както трябва и гостите изравниха за 1:1.

В 73-ата минута Хайнц центрира от корнер и Кох стреля с глава, но над вратата. Десет минути преди края Саша Илич направи и последната си промяна в състава като пусна в игра Бисмарк Чарлс на мястото на Тибо Вион. Червените, подкрепяни мощно от пълните трибуни на стадион "Българска армия" продължиха да атакуват до последно, докато гостите предимно се бранеха и бавиха времето в чакане на последния съдийски сигнал. Въпреки многократните спирания на играта, главният арбитър даде само 8 минути добавено време. В първата от тях Шопов центрира опасно от корнер, но няколко футболисти се разминаха с топката и тя излезе в аут. 

В седмата минута на добавеното време на мача Амос Юга подаде към Дюкенс Назон, който свали топката с глава към Тобиас Хайнц, който стреля, но топката бе блокирана от тялото на Парвиз Умарбаев. При играта на Назон с глава топката срещна ръката на Ангел Грънчов. Първоначално съдията Радослав Гидженов не свири дузпа, но след намесата на ВАР решението бе коригирано и реферът посочи бялата точка - дузпа за ЦСКА. Зад топката застана Иван Турицов, който стреля встрани от дясната греда и пропусна да донесе победата в 102-ата минута на мача.  Така ЦСКА събра актив от 81 точки, с 2 повече от преследвача Лудогорец, но разградчани имат и мач по-малко.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



212