Лудогорец се препъна в Бистрица и сдаде първото място


F.

Лудогорец сдаде първото място на ЦСКА. Това стана след като тази вечер разградчани не успяха да победят като гост ЦСКА 1948. Двубоят в Бистрица завърши наравно - 2:2 и така Лудогорец вече е на второ място, само 2 кръга преди края на шампионата. Нещо повече. Домакините от ЦСКА 1948 могат да съжаляват, че не спечелиха, тъй като в самия край Ради Кирилов пропусна да се разпише за 3:2 - останал сам срещу вратаря на гостите. Националът обаче прати топката над вратата.

След нулева първа част, попаденията заваляха след почивката. Спас Делев откри резултата в 46-ата минута, а Педриньо изравни  бързо в 58-ата. Скоро след това Кирил Десподов отново даде преднина на гостите, завършвайки хубава атака. Като за капак на всичко Даниел Наумов се контузи при този гол и бе заменен принудително. Тепърва ще става ясно колко сериозна е травмата на националния вратар. Пет минути преди края на мача  Ивайло Чочев изравни, отбелязвайки дежурното си попадение.

Така Лудогорец вече е 2-ри, а ЦСКА 1948 - 3-ти на точка пред Левски. Иначе може да се отбележи, че това бе официален дебют за новия треньор на 1948 - Атанас Рибарски.

436