Лудогорец не допусна изненада срещу Берое


F.

Завърналият се в Разград треньор Ивайло Петев продължава с перфектния си баланс начело на Лудогорец, след като днес записа девета победа в деветия си мач. Това стана в срещата от 29-ия кръг на Първа лига, в която беше победен Берое с 2:1. Така разградчани запазват 1-ата позиция в класирането преди последния кръг, дори и преследвачите им от ЦСКА утре да вземат три точки от визитата си в Пазарджик.

Берое отбеляза гол при първата си сериозна ситуация, която се разигра в наказателното поле. Ромарио Мойсе овладя топка и успя да се измъкне от опеката на бранител на разградчани и от малък ъгъл се разписа. Това се случи пет минути преди края на първата част.

В 1-ата минута на добавеното време Франко Русо вкара и първия си гол в българското първенство, засичайки с глава центриране от свободен удар от дясно на Кирил Десподов.
 

Шампионите започнаха активно второто полувреме и можеше да стигне до ранен втори гол през тази част, но ударът на Клод Гонсалвеш беше спасен от вратаря на гостите.

В 73-ата минута Лудогорец направи пълен обрат след нова асистенция на Кирил Десподов. Игор Пластун подаде по диагонала на капитана на домакините, който проби по дясното крило, освободи се и центрира. Резервата Спас Делев атакува първи топката, извиси се над защитник и забоде топката без шанс за вратаря Иван Гошев. 5 минути по-късно Десподов можеше да се разпише, но точно преди да нанесе решаващ удар Макс Челич от Берое подложи крак и извади топката в ъглов удар. Но в 83-ата минута гостите можеха да изненадат шампионите с втори гол. Сана Гомеш проби от ляво и стреля, Пластун подложи крак, а топката рикошира и при повече сила можеше да изненада вратаря Серджио Падт. А след още 3 минути и Васил Василев беше изведен на добра позиция, но ударът му беше слаб и стражът на домакините улови.

219