Лудогорец с очаквана победа срещу Спартак Варна (видео)


F.

Лудогорец спечели гостуването си на последния Спартак Варна - 2:1 в мач от 19-ия кръг. Шампионите поведоха с 2:0 през първата част. С успеха си днес разградчани събраха 46 точки и оглавиха поне временно класирането преди утрешния мач на ЦСКА в Берое. "Соколите" остават на дъното с 8 точки.

Първата сериозна възможност в мача бе за домакините в 3-та минута. Александър Белоусов проби отляво и пусна пас към Лерой Микелс, който центрира в наказателното поле на Лудогорец, където Жоао Марио засече топката с глава, но тя премина над вратата.

В 8-та минута шампионите откриха резултата при първото си по-опасно положение. Игор Тиаго бе изведен в отлична позиция срещу вратаря на Спартак 1918 Варна Кристиано Фегейредо и опита прехвърлящ удар, а Кирил Десподов успя да засече топката и вкара за Лудогорец. В 12-та минута Родни Антуи получи топката в наказателното поле на Лудогорец и я върна към Румен Руменов, който стреля по земя, но защитник успя да я изчисти пред голлинията. В 17-та минута Ромееш Ивей стреля от 20-тина метра, топката рикошира в играч и летеше опасно към вратата на гостите, но вратарят на разградчани Серджио Падт успя да избие.

В 21-та минута Лудогорец удвои преднината си. Бернард Текпетей изведе в отлична позиция Игор Тиаго, който с топовен изстрел леко по диагонал отдясно вкара за 2:0 за шампионите.

В 48-та минута Кирил Десподов бе изведен в добра позиция пред вратата на домакините, но стреля неточно. В 49-та минута Спартак 1918 Варна можеше да намали изоставането си. Лерой Микелс стреля много опасно по диагонал отляво, но за късмет на шампионите топката се отби в гредата. Две минути по-късно отново Лерой Микелс стреля от удобна позиция фронтално срещу вратата на Лудогорец, но топката премина над вратата. В 52-та минута шампионите организираха бърза контраатака, при която Кирил Десподов бе намерен непокрит в наказателното поле на домакините и стреля от движение, но вратарят Кристиано Фигейредо успя да спаси. Последва добавка от Мануел Шоу, но вратарят на варненския тим Кристиано Фигейредо отново спаси.

В 57-та минута Спартак Варна намали резултата. Ромееш Ивей успя да намери непокрит Луан да Силва, който с техничен удар вкара за 1:2. В 66-та минута Игор Тиаго стреля опасно по диагонал отляво, но вратарят на домакините Кристиано Фигейредо успя да улови топката. В 90+3 минута Божидар Васев опита далечен удар, но топката премина над вратата на гостите.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



227