Мъри опитва да се отвърве от ненужните на "Герена"


F.

Дните на нидерландеца Нейтън Олдър в Левски са преброени. В клуба не смятат да разчитат на него през пролетния полусезон. 20-годишният футболист, който може да бъде ползван като дефанзивен халф и в защита, бе привлечен през лятото. Идеята бе той да играе за втория тим в Трета лига и ако претърпи добро развитие да бъде взет в първия. Столичани обаче не могат да го използват в дубъла заради административни пречки. Така от дъжд на вятър Олдър попада в групата на представителния тим. От началото на сезона юношата на Утрехт е бил на терена в 3 мача, като в тях няма записани дори 10 минути. Нейтън дебютира на 16 юли - при домакинския успех над Спартак Варна с 5:0. Той престоя на терена 5 минути. След това влезе в добавеното време на две срещи - в домакинството на ПАОК в Лигата на конференциите и поражението с 2:3 от Локо (Сф).

От "Герена" вече се оглеждат за отбор, в който да бъде пратен да се обиграва, след като е ясно, че няма как да пробие в състава.

Левски трябва да се раздели с още един футболист през зимата. Това е Анте Блажевич. Хърватинът бе привлечен през лятото за заместник на напусналия десен бек Драган Михайлович. Анте обаче не успя да впечатли по време на подготовката. След това направи груби грешки в пъривя кръг при загубата с 0:1 от ЦСКА 1948. Така официалният му дебют със синята фланелка се оказа и негов бенефис. След срещата Блажевич бе отстранен от първия отбор. "Сините" от доста време опитват да разтрогнат договора му, като се очаква това да се случи след Нова година.

223