Талантите на Лудогорец отнесоха ЦСКА-София в столицата


Н. Гавазов

Лудогорец победи с 3:1 ЦСКА-София в мач от 12-я кръг на Елитната група до 15 години. Срещата се проведе на базата на клуба на Гриша Ганчев в Панчарево.

В 24-ата минута Калоян Божков откри за "орлите". Само 2 минути по-късно Мрънков се възползва от грешка в защитата на ЦСКА - София и удвои. Минути преди края на полувремето “червените" бяха хванати на контраатака и Илиан Гатинско направи резултата класически.

Второто полувреме започна с директен червен картон за Александър Сергеев от Лудогорец. Това даде шанс на играчите на ЦСКА-София, които намалиха чрез Самуил Барабанов.

Домакините обаче нямаха сили за повече срещу по-класния си съперник.

Така срещата завърши при резултат 3:1 за Лудогорец, който запазва първото си място в групата. ЦСКА - София с 20 пункта дели петото място с Локомотив Пловдив.

Интересното е, че в паралелен мач между двата отбора при 17-годишните, разградчани победиха ЦСКА-София с 2:0. Головете отбелязаха Райaн Иванов в 55-та минута и Симеон Шишков от дузпа в 90-та минута.

Така Лудогорец U17 остана едноличен лидер в класирането след успеха над ЦСКА-София, с преднина от 8 точки пред втория Левски, като "сините" са с мач по-малко.

467