Кралев: Пораженията, нанесени от Гела върху спорта, са огромни


Н. Гавазов

Бившият спортен министър от правителството на ГЕРБ Красен Кралев определи като "огромни" пораженията, нанесени от наследника му Радостин Василев върху българския спорт.

Напомняме, че министър Василев открито лобира за ЦСКА -София по време на работата си и бе определен сред спортната общественост като "първият частен министър на спорта". За седем месеца на министерския пост бившият адвокат на Гриша Ганчев се занимаваше с евтини пиар-акции, не направи нищо за спорта и спря финансирането на клубове и федерации.

"Пораженията, нанесени от гражданина Радостин Василев - Гела върху българския спорт, са огромни. Постепенно обаче нормалността започва да се завръща и на неговите безобразия започва да се слага край.

‼️С три определения на ВАС се връща отнетия от Гела лиценз на Автомобилна федерация на България (АФБ) с председател Камен Михайлов. Със заповед от 18 май тази година бившият министър се намеси грубо в автомобилния спорт и отне лиценза. Почти два месеца по-късно такъв получи Българска федерация по автомобилен спорт (БФАС) с председател Румен Дунев.

❌Радостин Василев провали целия календар, като най-тежък е фактът, че автомобилната федерация не можа да проведе международните си състезания.

⚠️Пълно разкриване на далаверите и издевателствата над българския спорт на Гела и шайката му некадърници ще стане факт, когато се отстранят всички членове на бордове на дружества, подчинени на ММС.

232