Батков: Дано информациите за новия собственик на Левски да са грешни


F.

Бившият собственик на Левски Тодор Батков сподели, че не знае кой всъщност ще бъде новият притежател на мажоритарния пакет акции в клуба. В интервюто за БТВ, Батков каза, че се надява информацията за новия собственик на Левски да е грешна.

"Не съм в течение кой е новият собственик на Левски, но мога да кажа какъв си представям да бъде. Нямам отношение в неговото мотивиране, посредничество и запознаване. Левски е най-големият бранд в България и като бранд и местоположение би представлявал интерес за инвестиция. Това би било водещият мотив на подобен инвеститор да дойде в България. Трябва да се доверим на ръководството на клуба", сподели Батков. 

"Много спекулации тръгнаха. Левскарите трябва да имаме готовност с цената на всичко да подкрепяме клуба си и при нов собственик, и при сегашната ситуация. Надявам се новият собственик да има възможностите. Това вече сме го играли през 2013 и 2014. Миналата година беше върхът със събирането на пари от феновете. Левски ще го има и призовавам сегашното ръководство да помисли и за това. Всички клубове изпратиха писмо до Милер, в което пишеха: "Ама защо ще давате пари само на Левски, дайте и на нас, а ние ще си ги разпределим". Силно се надявам информацията за новия собственик на Левски да е грешна. Благой Георгиев беше добър футболист и направи много добра кариера в Русия. Не мога да преценя каква ще бъде ролята му в Левски. Би могъл да бъде някакъв ръководител. Наско обяви, че той ще остане президент и ще отговаря за спортно-техническата част. Наско Сираков изрично подчерта, че ще обяви името на собственика, когато преговорите приключат", добави той.  

"Марката Левски си струва в една средна перспектива. Всичко е бизнес. Населението ни е бедно, но така или иначе вдига стандарта си. Ако се направи стадион с мол, магазини, хотел, какъв ще бъде проблемът? Всички клубове са зависими от политиците и в момента също е така. Базата на Левски е на държавата. Държавата даде пари на Ботев и Локомотив. Нещо се надлъгват с ЦСКА да правят съвместно дружество. Берое е зависим почти изцяло от държавата. Морално държавата е длъжник на Левски. Концептуално трябва да се изчистят нещата и да се реши по какъв път ще се върви", каза още Тодор Батков

413