Гриша Ганчев: ЦСКА остава в пространството с вечната мисия да радва поколенията


В. Мухарски

Единият от собствениците на ЦСКА Гриша Ганчев излезе с изявление към всички фенове на тима, които дойдоха вчера на стадиона за 70-годишния юбилей. На входа на всички сектори се раздаваха безплатни програмки преди мача с Лудогорец. В нея, имаше интервю с Христо Стоичков, както и изявление на Гриша Ганчев. Ето какво пише той до "армейците":

Армейци, честит юбилей!

Времето изважда всичко на светло и тези 70 години ЦСКА го показват - ние, милионите "червени" сърца, можем безрезервно да се гордеем с нашето златно минало. И на вълната на тази гигантска сила от историческите ни триумфи да гледаме със самочувствие в бъдещето и да мечтаем с още по-широк размах на крилата.

Великият наш ЦСКА си отвоюва от съдбата правото да дефилира мощно по Алеята на славата. И във времето доказахме - успехът е кодиран в "червеното" ДНК. Именно ние сме призвани да пишем пътната карта на най-големите успехи в българския спорт.

Разбира се, освен звезди и медали, имаме и немалко белези по нас, доказващи, че битките ни са били истински и често на живот и смърт. И да, клуб без врагове е слаб клуб. А ние показахме на всички, че сме силни, единни и смели! И дори онези дребни души, които искаха ЦСКА да изчезне, разбраха, че спортната история на България ще отиде в небитието, ако го няма клубът със славните четири букви.

Не, не позволихме да вземат нашия живот! Не подадохме и другата буза. Разбрахме по трудния начин, че понякога не е най-правилното да направиш правилното. Но в името на продължаването на мита ЦСКА жертвите и компресите наистина си струваха. И сега, на "Армията", и на всички наши "червени" арени, ще продължим да ковем великата история на най-разпознаваемия български бранд по света - ЦСКА! Грандиозният храм на българския спорт!

Армейци, не времето минава. Отминаваме ние. Но ЦСКА остава в пространството с вечната мисия да радва поколенията милиони "червени" сърца. И вярвайте - така ще бъде дори, ако Земята угасне!

Още веднъж - честит 70-годишен юбилей, скъпи приятели! Развейте гордо червеното ни знаме! Бъдете здрави, щастливи и успешни!

Ваш, Гриша Ганчев,
един от сектор "Г"

596