Ботев Пловдив загуби последната си предсезонна контрола


В. Мухарски

Ботев Пловдив завърши със загуба подготовката си за пролетния дял от сезона, след като отстъпи с 0:3 на съименника си от Враца в контролна среща на клубната база в Коматево. Николай Киров използва почти пълния си капацитет от играчи, но въпреки това "жълто-черните" допуснаха тежко поражение от лидера във Втора лига.

Николай Киров експериментира със състава в схема 4-1-4-1, като в ролята на опорен халф през първото полувреме действаше Йордан Минев. Карето в защита пред Иван Чворович бе Цветомир Панов, Димитър Пиргов, Пламен Димов и Лазар Марин. Като вътрешни халфове започнаха Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов, Дуде Ндонгала и Густаво Афонсо действаха по фланговете, а Диого Кампос бе на върха на атаката.

Срещата започна с няколко добри ситуации за "канарчетата". Първата от тях бе още в 6-ата минута, когато Диого Кампос намери технично с пета Лъчезар Балтанов, който стреля без забавяне, но топката се отклони и излезе в ъглов удар. Вратарят на врачани улови след изпълнението на корнера и опита да подхване контраатака, но Тодор Неделев пресече подаването и шутира много опасно към опразнената врата, но топката срещна външната страна на мрежата.

В 12-ата минута Даниел Гаджев от гостите стреля над напречната греда на Чворович, а в 15-ата пропуск направи отново Балтанов, който от отлична позиция стреля с глава над вратата след центриране на Неделев от фаул.

В 27-ата минута Ботев Враца поведе с гол на Атанас Кабов, който завърши самостоятелно контраатака на своя отбор и с удар в долния десен ъгъл откри - 0:1.

В 38-ата минута Петър Атанасов удвои преднината на водача във Втора лига, като при този резултат приключи първата част.

Ботев упражни сериозен натиск след почивката и пред вратата на врачани се заредиха напечени ситуации, в които така и не се намираше кой да нанесе завършващия удар. В 70-ата минута "жълто-черните" пропуснаха и дузпа, след като Тодор Неделев стреля встрани от вратата от бялата точка. 120 секунди по-късно Диого Кампос пропусна очи в очи с вратаря, а в малко по-късно гостите отбелязаха и третия си гол след точен удар на Янаки Смирнов.

Така Ботев Пловдив приключи зимните си контроли със загуба, а от понеделник "канарчетата" влизат в последната седмица преди началото на официалните срещи, които пловдивчани стартират с гостуване на Левски в неделя. Двубоят на стадион "Виваком арена Георги Аспарухов" в София е с начален час 17:30.

126