Клоп не иска торта за годишнината си на Анфийлд


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че няма нужда от празнична торта по случай своята първа годишнина на "Анфийлд". В събота се навършва една година от пристигането на немеца в мърсисайдския клуб. За това време Юрген наложи ярък атакуващ стил на игра и висока преса, което радва феновете. Освен това Ливърпул намали дистанцията от върха на две точки, с което потвърди статута си на един от фаворитите за титлата във Висшата лига.

Всичко това обаче не е повод за Клоп да празнува.

"Честно казано, аз нямам време, а и не съм в настроение. Годината измина, остарях с една година, но всичко останало е добре. Не е идеално, но е добре. На това се надявах, за това говорихме", заяви Клоп.

"Можем да говорим по подобен начин след изминалата година. Отначало хората се съмняваха, около мен имаше някои сплетни. Хората казваха: "Разбира се, той бе добър треньор в Дортмунд, но тук немски треньор няма да успее. Сега в това отношение е по-добре", каза още немецът.

"Надявам се да остана задълго тук, а това означава, че трябва да използваме цялата информация, която е натрупана до момента и с нейна помощ да се учим. Такъв е животът - трупаш опит, учиш се и се готвиш за следващото изпитание. На 8 октомври се навършва една година, така ли? Обещавам ви, че няма да празнувам! Надявам се, че никой няма да ми донесе торта", завършва Клоп.

 

88