Моуриньо потвърди, че Швайнщайгер няма да играе за Юнайтед


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо потвърди, че кариерата на полузащитника Бастиан Швайнщайгер в клуба е завършила. Решението на Моуриньо да изпрати 32-годишния немец в резервния отбор на "червените дяволи" бе подложено на жестока критика, в това число от страна на президента на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге и члена на FIFPro Деян Стефанович.

Очевидно е, че с тази постъпка Моуриньо подтиква Швайнщайгер да напусне Юнайтед. Португалският специалист е убеден, че постъпва правилно.

"Това, което става, се случва във всеки клуб по света: треньорът определя своя състав, определя необходимото количество играчи в навечерието на сезона. Това е всичко. Обикновено на мен ми харесва да работя с 20 играчи плюс трима вратари, което правя в продължение на 15 години. Но у нас има толкова много играчи, толкова много съревнования, а особено в Лига Европа, което значително променя профила на сезона. Дългите пътувания, съпътствани с участие във Висшата лига, са съпроводени с голям риск. Поради това взех решение да оставя 23 играчи и двама вратари, което е много. Трябваше да взема решение, това е всичко", заяви Моуриньо.

 

121