Тотнъм се провали срещу УБА


И. Ангелов

В срещата си от тридесет и петия кръг на английската Висша лига Тотнъм прие Уест Бромич Албиън и пропусна възможността да поддържа разстоянието до първото място и лигата на 5 пункта, като след 1:1 днес лондончани стават на 7 точки от върха 3 кръга преди края. Освен това Деле Али може да отнесе наказание за поведението си в срещата, когато в една ситуация удари с юмрук в стомаха Якоб от противниковия отбор.

Тотнъм започна силно срещата и пропусна няколко добри възможности за гол. Още в 5-ата минута Ериксен завъртя добър удар, но Майхил спаси. В 7-ата Али и Кейн се справиха със защитата, но не и с Майхил за 25-тия гол на нападателя в сезона.

В 13-ата минута Ериксен нацели и гредата от пряк-свободен удар. Последваха още положения пред Кейн и Али. Така се стигна до 33-ата минута когато Ериксен центрира от пряк-свободен удар, в наказателното поле при разбъркване Крейг Доусън падна върху топката и я изпрати между краката на Майхил в собствената мрежа за 1:0.

След почивката гостите започнаха по-силно и пропуснаха при няколко добри атаки. В една контра в 58-ата минута Ламела също нацели гредата на УБА, а Кейн бе близо до това да добави, но отново нямаше гол. 

В 73-ата минута Уест Бром изравни чрез Доусън отново, но този път вината бе на Лорис, който не прецени излизането си и бранителя успя да играе с глава за 1:1. До края и двата отбора имаха възможности за още голове, но до такива не се стигна.

173