Клоп не гарантира титулярно място на Стъридж


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че нападателят Даниел Стъридж няма никакви гаранции за попадане в стартовия състав за дербито с Евертън в сряда вече. 26-годишният футболист бе признат за Играч на мача с Борнемут вчера, в който "червените" постигнаха победа с 2:1. Даниел се отличи в срещата с гол и асистенция и два пъти удари гредата.

На въпрос на журналисти, дали Стъридж си е гарантирал титулярното място с тази ярка игра, Клоп признава, че нито един футболист от неговия отбор няма гаранции за място в основния състав.

"При нас няма незаменими. Няма как да стане при мен, аз да гледам някой играч и да му кажа, че не мога да го оставя извън титулярния състав. Сам решавам като мениджър, дали ще играем с един, двама, трима или четирима нападатели", заяви Клоп.

"Вие си мислите, че играч сам може да донесе победата в мача? Той вкара гол, но това стана след подаване, не е ли така? Ние живеем на различни планети, ако си мислите, че сам можеш да спечелиш даден мач. Това е спорт, в който участват 11 човека на различни позиции. Вас ви интересува само един. Всички футболисти имаха принос за победата над Борнемут, така че вие ще ме питате едно и също за всеки играч? Виждам футбола като отборна игра. Получих удоволствие от играта на Даниел Стъридж, но не разбирам подобен род въпроси", заяви Клоп.

 

239