Ливърпул с победа над Борнемут (видео)


И. Ангелов

В срещата от поредния тридесет и четвърти кръг на английската Висша лига Ливърпул гостуваше на "Дъ Голдсендс Стейдиъм" на Борнемут, като успя да победи с 2:1 своя домакин. Головете на Роберто Фирмино и Даниел Стъридж паднаха в първата част, а точно преди последния съдийски сигнал Джошуа Кинг върна гол.

Ливърпул започна активно с положения пред Фирмино и Стъридж. В края на полувремето обаче домакините се пропукаха когато в 41-ата минута Стъридж бе намерен срещу защитници и с гръб към вратата, но успя да отправи удар към Боруц с пета, който вратарят парира на пътя на Роберто Фирмино за 1:0.

В 47-ата минута след пряк-свободен удар от Джордон Айби той копна топката за Стъридж, който се намери с място в наказателното поле и насочи с глава топката за 2:0.

След почивката Ливърпул продължи по-добре, като в 50-ата минута Алън разцепи защитата с подаване за Стъридж, той прехвърли вратаря, но нацели гредата. След няколко положения и за домакините Стъридж отново нацели гредата в 86-ата минута с мощен удар. В тази част Борнемут на три пъти апелираше за игра с ръка на играчи на Ливърпул в тяхното наказателно поле, но ситуация не бе отсъдена. В 93-ата минута Кинг успя да реализира за крайното 2:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



144