Кройф обвини Моуриньо, че страда от комплекс за малоценност


Н. Гавазов

Легендата на световния футбол Йохан Кройф сподели мнение за Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо. Холандецът даде интервю за Sky Sports, в което призова португалеца да промени поведението си.

"Манчестър Юнайтед не доминира на терена. На мен ми харесва когато отборите доминират на терена. Юнайтед трябва да играе така, както иска, а съперникът да играе така, както му позволява Юнайтед. Но отборът на Луис ван Гаал не играе по този начин. Не знам каква е причината. При тях ситуацията е странна - печелят точки срещу силните отбори, но изпитват трудности срещу по-слабите. Но резултатите са вторични, играта е важна. Парите също са важни, но и те са вторични. В Англия всеки отбор е неповторим, а това е хубаво", заяви Кройф.

"Моуриньо е противоречив. На мен ми харесва, че той винаги е способен да създава добра атмосфера вътре в отбора, но е лошо, че се поставя на първо място. Той трябва да бъде на втори план. Може би това е заради миналото му, заради това, че никога не е приветстван и освиркван едновременно от 100 000 човека. А може да е заради интереса от страна на пресата. Не мисля, че по този начин Моуриньо учи децата как да играят футбол и как да се държат в живота. Жозе трябва да се представя по-добре, защото поведението му се показва от пресата в целия свят", добави холандецът.

 

98