Венгер: Още съм ядосан


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели мнението си за решението на Футболната асоциация да накаже нападателя на Челси Диего Коща за действията му по време на дербито в събота. По-рано през седмицата Футболната асоциация напълно удовлетвори апелацията на Арсенал и анулира червения картон, показан на Габриел в скандалната среща. В същото време Коща, който провокира защитника на "артилеристите", бе наказан с дисквалификация от три мача.

Венгер обаче смята всичко това за слабо утешение, тъй като резултатът от дербито няма как да бъде променен.

"Това потвърждава, какво е трябвало да се направи по време на мача. Но те възстановяват само 5% от вредата, която ни бе нанесена в този мач. Вместо да играем 11 срещу 10, ние играхме десет срещу 11. Малка ни е ползата от отменения картон", заяви Венгер.

"Гледах мача и е по-добре да не говоря за това, защото някои неща в тази среща наистина ме изненадват. Някои инциденти бяха възприети от Дийн прекалено несериозно. По-добре да не говоря за това, защото още съм ядосан. Повече нищо няма да кажа. Трудно е да се разбере. Много е трудно да разбереш няколко ситуации, когато гледаш наново. Работата ми е такава, че трябва да се примиря с някои решения. Нямам избор и ще трябва да се съсредоточа върху следващия си мач", добави французинът.

 

125