Аугсбург отклони оферта на Челси за Баба


Н. Гавазов

Аугсбург отклони предложение на Челси за покупка на левия защитник Абдул Рахман Баба на стойност от 25 милиона паунда. Както е известно, след завръщането на Филипе Луис в Атлетико, левият фланг на отбраната на Челси остана неукрепен - там сега се намира само Сесар Аспиликуета, който е без конкуренция.

Очевидно е, че това е сериозен проблем за шампиона, който освен, че трябва да защити титлата си, но и има намерение да извърши пробив в Шампионска лига.

В тази връзка "сините" насочиха своето внимание към 21-годишния Баба, който се смята за един от топ играчите в Бундеслигата на тази позиция. Челси съгласува личния контракт с ганаеца в края на миналия месец, но преговорите с Аугсбург все още продължават.

Според британски източници, немският клуб е отклонил оферта от 25 милиона паунда на Челси, настоявайки да получи за играча си с 5 милиона повече. Лондончани обаче не възнамеряват да откликват на желанията на баварците, още повече, че на "Стамфорд Бридж" са убедени, че и 25 милиона паунда са твърде много за играч на този пост.

 

73