Ван Гаал може да направи Блинд централен защитник


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал намекна, че може да укрепи центъра на отбраната с помощта на вътрешните резерви - премествайки на тази позиция Дейли Блинд. Закупеният от Аякс Блинд през миналия сезон действаше основно като опорен полузащитник и понякога като ляв защитник.

През това лято с "Олд Трафорд" активно са свързвани звездите Серхио Рамос и Николас Отаменди, но Ван Гаал е готов да допълни избора от централни защитници със своя сънародник, още повече, че сега няма дефицит в опорната зона и мениджърът може да си позволи този ход.

"Дали ще използвам Блинд в центъра на отбраната? Може, може. Наркос Рохо е с нас, той ще е тук на 25 юли. Винаги съм предпочитал да играя с централни защитници, които са силни с левия крак и той е способен да изпълнява тази задача. Може би той ще играе там, но и други са способни да бъдат там. През миналата година аз изпозлвах Джоунс и Смолинг на тази позиция Дори Макнеър игра там. Но винаги харесвам играчи със силен ляв крак, а Рохо и Блинд подхождат за това", заяви Ван Гаал.

 

22