Джеко съветва Де Брюйне да на бърза със Сити


Н. Гавазов

Нападателят на Манчестър Сити Един Джеко призова полузащитника Кевин Де Брюйне да не бърза с напускането на Волфсбург. Очаква се, че след завършването на трансфера на Рахим Стърлинг "гражданите" ще хвърлят всички свои сили в преговори за Де Брюйне. Джеко обаче, който сам игра за Волфсбург, призовава Кевин да остане за още един сезон в сегашния си клуб.

"Играч от класата на Кевин Де Брюйне не може да остане във Волфсбург завинаги. Всеки мечтае някога да играе за водещ международен клуб. Така бе и с мен след спечелването на титлата през 2009 година - аз исках да опитам нещо ново", заяви Джеко.

"Кевин има своето преимущество. Запозна се с Висшата лига от времето, което прекара в Челси и разбра, че лигата е съвсем различна. Много играчи, които са добри в другите лиги, тук се сблъскват с проблеми. Погледнете какво се случва с Анхел Ди Мария", каза още босненецът.

"Убеден съм, че Кевин има всичко необходимо, за да играе за един от топ отборите на Европа, но също така е в течение на факта, че в тези клубове има по 20 играчи на топ ниво, които винаги искат да бъдат на терена. Може би ще му е от полза, ако през този сезон той остане във Волфсбург в Шампионска оига и така да направи поредната крачка в своето развитие там", завършва Джеко.

 

129