Челси ще предложи нов договор на Моуриньо


Н. Гавазов

Челси възнамерява да сключи нов четиригодишен договор с мениджъра Жозе Моуриньо, съобщава The Times. През миналия сезон, първи след завръщането на португалеца на "Стамфорд Бридж", Жозе не успя да спечели нищо. Сегашната кампания обаче показва, че отборът на Моуриньо продължава възходящото си развитие. В момента Челси е лидер във Висшата лига с преднина от седем точки пред най-близкия си преследвач и има преимущество с гол на терена на ПСЖ в Шампионска лига. Освен това, на 1 март 52-годишният португалец може да завоюва за трети път в кариерата си Купата на Лигата, когато "сините" се изправят срещу Тотнъм на "Уембли".

Според източника на информацията, ръководството на лондонския клуб напълно е доволно от сътрудничеството си с Моуриньо и след края на сезона възнамерява да обсъди с Жозе условията на новата сделка. На Жозе ще бъде предложено да остане на "Стамфорд Бридж" до лятото на 2019 година.

Напомняме, че сегашният контракт на Моуриньо изтича след два сезона. По-рано през февруари Жозе заяви, че се вижда в Челси и след десет години.

 

90