Иванович може да пропусне финала за Купата на Лигата


Н. Гавазов

Футболната асоциация на Англия (ФА) готви свое решение по повод на инцидента в края на вчерашния мач от Висшата лига между Челси и Евертън. Малко преди гола на Вилиан в 89-та минута, който и реши съдбата на мача на "Стамфорд Бридж", между играчите на двата тима избухна масова караница. В плен на емоциите, защитникът на "сините" Бранислав Иванович с лакът хвана Джеймс Макарти за гърлото, а след това се опита да ухапе полузащитника на "карамелите".

В момента чиновниците от ФА очакват доклада на главния съдия в мача, след което ще вземат решение, дали да бъдат повдигани обвинения срещу Иванович. Ако това се случи, Бранислав ще получи наказание от три мача.

Обикновено отчетът на арбитрите се изготвя в рамките на два дни, което предполага, че ФА ще обяви решението си за Иванович в събота. Дисквалификацията, ако има такава, ще лиши защитникът от участие във финала за Купата на Лигата с Тотнъм.

Мениджърът на "сините" на пресконференция след мача даде ясно да се разбере какво е отношението му към случилото се, заплашвайки журналистите с поредния бойкот.

"Обезпокоен съм от своята реакция, поради това още един въпрос и аз си тръгвам. Вие няма да се радвате на това. Още един въпрос за тази история и ще ми се наложи да си тръгна", заяви Моуриньо.

 

125