Палас се договори с Нюкасъл за Пардю


Н. Гавазов

Кристъл Палас съгласува размера на компенсацията за мениджъра на Нюкасъл Алън Пардю и получи право да преговаря със своя бивш полузащитник. Както е известно, през миналата седмица "орлите" се разделиха с Нийл Уорнък, който се задържа на своя пост само четири месеца. Цел номер едно на лондонския клуб стана Алън Пардю, който отдавна се чувства некомфортно в Нюкасъл.

Алън не присъства на пресконференцията след неделната победа над Евертън и няма да води днешната тренировка на тима. Вместо това, 53-годишният Пардю ще се отправи към Лондон, за да води преговори с Палас.

Според постъпващите информации, в понеделник вечер двата клуба са договорили размера на компенсацията от 2 милиона паунда. Тези пари Алън ежегодно ще получава в Палас по условията на четиригодишен договор, който предстои да подпише в близките дни.

Нюкасъл от своя страна отказа да се бори за своя мениджър, тъй като остатъчната стойност от действащия договор с Пардю е 5 милиона паунда. "Свраките" с лекота пускат Алън и сега ще започнат да търсят нов наставник на тима.

Навремето, като футболист, Пардю в продължение на четири сезона защитаваше цветовете на Кристъл Палас, с който през 1990 година достигна финал в Купата на Англия, отстъпвайки тогава на Манчестър Юнайтед.

 

121