Джерард: Искаме да почукаме на вратата


Н. Гавазов

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард заяви, че задачата пред неговия отбор през сегашния сезон е класиране в топ 4 на Висшата лига и спечелване на трофей. В навечерието на неделното дерби с Арсенал, "червените" се намират в долната част на таблицата за класиране, но Джерард е на мнение, че серия от няколко положителни резултата е в състояние да промени впечатленията от играта на неговия отбор.

"Какви са целите ни в остатъка от сезона? Всичко е ясно. Ние искаме да попаднем в топ 4 и да спечелим трофей. Винаги се стремим към това. След нашия старт на сезона, аз мисля, че попадането в топ 4 ще бъде фантастично постижение. Не се радваме на позицията си във временното класиране. Но, ако в голям мач като този с Арсенал постигне победа, това може да ни даде импулс за серия от подобни резултати", заяви Джерард.

"Около Коледа предстоят да се изиграят много срещи и ако успееш да вземеш три победи, ще се издигнеш и ще почукаш на вратата. Ние трябва да продължаваме да се борим, защото това е много важно за клуба. В това е главната ни цел, няма никакви съмнения за това. Ако освен другото успеем да спечелим трофей, това ще стане приятен бонус, защото клубът винаги се стреми към трофеи", добави полузащитникът.

 

88