Карагър призова Балотели да бъде продаден


Н. Гавазов

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър посъветва родния клуб да се избави от нападателя Марио Балотели през следващото лято. 23-годишният италианец по никакъв начин не оправдава възлаганите му надежди и снощи се провали в мача с Реал Мадрид от Шампионска лига. Според Карагър, Ливърпул трябва да се избави от Марио колкото е възможно по-бързо.

"Ще съм изненадан, ако го видя тук през следващия сезон. Закупиха го в паниката си, на тях просто им трябваше някакъв нападател. С парите от Суарес закупихме няколко футболисти на различни позиции и много от тях достойно си вършат работата, но Балотели не прави абсолютно нищо", заяви Карагър.

Бившият футболист на Ливърпул Джейми Реднап пък е на мнение, че цялата вина за ситуацията в отбора е на Брендън Роджърс, който не е отчел рисковете от привличането на Балотели от Милан.

"Не обвинявам Марио Балотели, аз мисля, че е виновен Брендън Роджърс. Той наистина е смятал, че може да се справи с играч, с когото не успяха да се справят Жозе Моуриньо, Роберто Манчини и Чезаре Прандели. Но това е същото когато отидеш в супермаркет и купуваш продукти на половин цена. Никога не съм разбирал хората, които го правят", заяви Реднап.

 

172