Блинд носи точка на Юнайтед срещу УБА (видео)


И. Ангелов

Манчестър Юнайтед имаше възможността да завърши кръга в Топ 4 на Висшата лига, но след днешния равен на гости в Уест Бромич - 2:2, тимът остава на 6-то място след едно странно представяне от момчетата в отбрана на Луис ван Гаал. Днес Стефан Сесеньон и Сайдо Берахино бяха реализаторите за домакините, а резервата Фелаини вкара първото си попадение в кариерата за Юнайтед.

Още в 8-ата минута Андре Уиздъм напредна по десния фланг и пусна топката на границата на наказателното поле за Сесеньон, който без подготовка фалцира кълбото неспасяемо в ъгъла на Де Хеа. Юнайтед отговори мигновено с положение пред Ван Перси, който в ситуация сам срещу вратаря спечели само корнер.

До края Юнайтед владееше повече топката, но опитваше да намери вратата единствено с центрирания, които не водеха до нищо. На почивката Маруан Фелаини се появи за Ерера и още в 48-ата минута той върна гол, когато овладя на гърди на границата на наказателното поле, финтира бранител и стреля мощно за 1:1.

В 66-ата минута след грешка в отбраната на Юнайтед, Берахино се оказа сам срещу Де Хеа и вратарят допусна втори гол след втория точен удар на домакините в мача. В 74-ата минута с първото си докосване за второто полувреме, Ван Перси нацели гредата с добър удар с десен крак от позиция извън наказателното поле. В 84-ата минута при центриране на Рафаел топката бе избита от Лескот, но попадна на пътя на Блинд, който с прецизен удар я завъртя ниско за 2:2 и оформи крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



118