Юнайтед се опитал да закупи двама преди края на прозореца


Н. Гавазов

Няколко часа преди затварянето на летния трансферен прозорец Манчестър Юнайтед се е опитал да привлече защитника на Борусия Дортунд Матс Хумелс и опорния полузащитник на Спортинг Вилиам Карвальо. Както е известно, през миналото лято "червените дяволи" похарчиха за нови играчи 150 милиона паунда. Тази сума обаче е можела да бъде по-внушителна.

Според информацията, по време на преговорите с Борусия относно връщането на Шинджи Кагава в Дортмунд, Юнайтед отново повдигнал темата за Хумелс - през юни англичаните преговаряха за Матс.

Юнайтед бил готов да добави към Кагава 20 милиона паунда, за да получи Хумелс, но Борусия се отказал от това предложение и просто предпочел да закупи Шинджи за 6.4 милиона паунда.

По-късно Юнайтед отправил подобно предложение и към Спортинг за Карвальо - известна сума пари плюс Андерсон. Но и тук последвал отказа. Освен това, самият играч предпочитал вариант с преминаване в Арсенал, тъй като това е възможност да играе в Шампионска лига.

За Юнайтед резервен вариант в случай на неуспех с Карвальо бил и полузащитникът на Милан Найджъл Де Йонг, но "росонерите" отказали да водят преговори за продажбата на своя футболист.

В началото на лятото Юнайтед също така се интересуваше от полузащитника на Ювентус Артуро Видал, но заради проблемите на чилиеца с коляното, "червените дяволи" са отказали да влагат пари в евентуална сделка.

Със сигурност през януари Юнайтед ще възобнови интереса си към всичките тези футболисти, а също така ще се опита да подпише с Кевин Стротман от Рома, който в момента се възстановява от тежка травма.

 

121