Рохо може да не играе за Юнайтед през този сезон


Н. Гавазов

Аржентинският защитник на Манчестър Юнайтед Маркос Рохо до този момент не е получил работна виза за Англия, заради възбуденото срещу него дело в Аржентина. През ноември 2010 година футболистът отпразнува своя преход в Спартак Москва в родния си град и в хода на празненството се скара със своя съсед Хуан Пабло Гомес.

В резултат на сбиване, Гомес получи многобройни рани по лицето и други части на тялото. Официалните обвинения срещу Рохо бяха предявени през октомври 2012 година, а през май тази година Гомес подаде втори иск.

В момента Рохо се намира в Мадрид и очаква среща с посланика на Великобритания за получаване на необходимите документ. За подписването на контракт с Манчестър Юнайтед Рохо пристигна на Острова с туристическа виза.

През седмицата Луис ван Гаал изрази увереност, че Рохо ще може да играе в мача с КПР, който ще се състои на 14 септември. Има вариант обаче, при който британските власти да не издадат работна виза на играча преди да завърши второто дело срещу него, а то може да се проточи през целия сезон, което означава, че аржентинецът няма да успее да помогне на тима си през сегашната кампания.

 

210