Пелегрини не гарантира на Харт връщане сред титулярите


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини заяви, че не може да обещае на своя вратар Джо Харт място в стартовия състав за мача от първия кръг на Висшата лига на Англия. В неделя в среща от Суперкупата на Англия вратата на шампионите бе пазена от новото попълнение Вили Кабайеро. Сити загуби с 0:3, а аржентинският страж можеше да се представи и по-добре в ситуациите с попаденията на Оливие Жиру и Санти Касорла.

Пелегрини обаче не възнамерява да праща Кабайеро на пейката. Няма никакви гаранции, че Джо Харт ще се завърне в титулярния състав.

"Всичките 22 играчи на нашия отбор трябва да покажат кой е номер едно на своята позиция. Това се отнася до вратаря и до останалите позиции. Джо Харт, Милнър, ЯяТуре и Джеко се завърнаха едва преди десет дни. Останалите футболисти проведоха 30-дневна предсезонна подготовка, поради което в болшинството играха тези, които проведоха предсезонната подготовка. Джо много добре игра в края на миналия сезон. Ще видим в неделя кой ще излезе срещу Нюкасъл", заяви Пелегрини.

 

95