Роджърс не се безпокои от допуснатите голове


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс призна, че не се безпокои от голямото количество допуснати мачове през сегашния сезон. След съботната победа с 6:3 над Кардиф възпитаниците на Роджърс остават най-резултатният отбор в Лигата 82 отбелязани попадения. Но едновременно с това "червените" допуснаха 38 гола.

Повече от Ливърпул в горната половина на таблицата за класиране пропуснаха само Нюкасъл, но Роджърс не отдава на това голямо значение.

"Нашият принцип на работа не е да вкараме повече голове от противника, ние просто допускаме редица глупави попадения. Но в двата предишни мача срещу такива трудни съперници като Саутхемптън и Манчестър Юнайтед, ние опазихме вратата си и аз се гордея с това по същия начин, както се гордея с отбелязаните голове", заяви Роджърс.

"Срещу Кардиф седяхме прекалено дълбоко и позволихме на играчите им прекалено много пространства, особено през първата част. Ключ към успеха стана нашата способност да отговорим на отбелязаните голове - за последните 18 месеца значително израснахме и притежаваме тази способност бързо да възстановяваме своето психологическо равновесие. Притежаваме увереност, че сме способни да се върнем в мача", каза още наставникът на Ливърпул.

"От това съм доволен повече от всичко. Но погледнете на нашето въображение и съзидание - на мен ми се струва, че дори публиката чувства, че сме способни да вкарваме всеки път когато се намираме с топката в тяхната половина. Това е забележителна оценка на отбора. Определено не сме този отбор, който се безпокои за своите отбранителни действия, работата изобщо не е в това", заяви Роджърс.

 

269