Моуриньо не иска Крис Фой на мачовете на Челси


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призова Висшата лига повече да не назначава Крис Фой на мачовете на "сините". В събота лондончани претърпяха загуба при гостуването си на Астън Вила. Фой, който изгони Вилиан и Рамирес, направи същото и с Моуриньо, който изрази възмущението си край тъч линията.

Очаква се, че днес реферът ще предостави на футболните чиновници своя доклад, след което ще бъде решен въпросът с предприемането на допълнителни дисциплинарни санкции спрямо Моуриньо. Жозе обаче се надява, че пътищата му повече няма да се пресичат с тези на арбитъра.

"Може би ще е полезно, ако съдийската комисия не го праща на нашите мачове. Аз нямам право да моля за това. Просто те трябва да анализират ситуацията и да видят, че всеки път - или не всеки, но много често - когато той обслужва мачове на Челси, то възникват проблеми. Мисля, че това ще е добро решение. Играчите говориха за назначаването на Фой цяла седмица. Те имат причина да го правят", заяви Моуриньо.

"Аз никога не се интересувам кой е съдията. Не искам и да знам. Но през седмицата играчите говореха за ситуацията и мисля, че от сега нататък когато господин Фой ръководи мачовете ни, трябва да подготвя моите хора по различен начин", каза португалецът.

Фой действително има "богата" история от взаимоотношения с Челси. През 2011 година, когато Моуриньо все още не бе на мениджърския мостик на "сините", този рефер изгони Жозе Босингва и Дидие Дрогба. Преди година Крис показа пък червен картон на Еден Азар за инцидент с подавач на топки в мач със Суонзи.

 

122