Тотнъм се опитва да отмъкне Коноплянка от Ливърпул


Н. Гавазов

Тотнъм ще се постарае да измъкне изпод носа на Ливърпул крилото на Днепър и националния отбор на Украйна Евгений Коноплянка. Губейки битката с Челси за Мохамед Салах, мърсисайдският клуб насочи своето внимание към 24-годошния украинец, чиято трансферна стойност може да достигне 16 милиона евро.

Към момента Ливърпул продължава преговорите за покупката на скоростното крило, което впечатли с изявите си по време на световните квалификации срещу Англия.

До затварянето на трансферния прозорец остават по-малко от 48 часа, но Ливърпул не е единственият претендент за подписа на Коноплянка. Според информациите, интерес към играча е проявил и техническия директор на "шпорите" Франко Балдини.

След като вчера се разбра, че представители на Ливърпул се намират в Днепропетровск за среща със своите колеги, днес става ясно, че Тотнъм също е влязъл във връзка с украинците, при това "шпорите" се опитват да действат бързо, опасявайки се от факта, че Ливърпул твърдо е настроен да избегне още един трансферен неуспех.

 

143