Роджърс критикува Арсенал заради Суарес


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс обвини Арсенал, че "играе игри", опитвайки се привлече нападателя Луис Суарес. Неотдавна "артилеристите" предложиха 40 милиона и един паунд за уругваеца с надеждата, че това ще активира пункта в контракта на голмайстора на "червените", но това предложение бе отклонено, а слуховете, че ръководството на Ливърпул има уговорка със звездата си да го даде на отбор участник в Шампионска лига се оказаха безпочвени.

Роджърс заяви, че не желае да продава 26-годишният футболист, а също така обвини Арсенал в не съвсем сериозно поведение.

"Искам да кажа, че винаги съм асоциирал Арсенал с клуб, който има класа, но в дадената ситуация те започнаха една игра. Ние трябва да се движим напред и да си вършим работата. Ще дойде момент, когато те ще разберат нашата позиция. Очевидно е, че интерес съществува и те го изразиха в две предложения, които обаче не се намират близо до нашата оценка на играча. Това е тяхно право. Във футбола съществува пазар за всички играчи, но нашето послание е както преди: ние не искаме да го продаваме", заяви Роджърс.

 

162