Шчесни: Ще се боря за титулярното си място


Н. Гавазов

Войчех Шчесни обеща да се сражава за поста основен вратар на Арсенал, дори при положение, че Арсен Венгер закупи още един страж това лято. Както е известно, след края на сезона се появиха слухове, че французинът търси нов вратар и с "Емирейтс" бяха свързвани Симон Миноля и Пепе Рейна, а по-късно и Жулио Сезар, който не успя да договори условията на личния си договор с Арсенал.

За Шчесни, които през март-април бе притиснат от Лукаш Фабиански, пристигането на нов вратар ще е допълнителна мотивация.

"Дори босът да привлече голям вратар, аз ще се старая с всички сили да остана първи номер. Ще направя всичко възможно за отбора, независимо от ролята си. В главата си нямам никакви задни мисли, когато става дума за това (Арсенал)".

"Длъжен съм да свикна с конкуренцията. Мисля, че конкуренцията от страна на Лукаш, когато той се намираше в чудесна форма, бе много тежък период за мен, но това ми хареса. Това само ме кара да работя повече и по-добре", допълни вратарят.

"Увереността ми в себе си е непоколебима. Каквото и да се случи, настроението ми няма да се промени. Старая се да дам всичко от себе си на тренировките и искам да кажа, че се намирам в много добра форма. Който и да дойде, това няма да бъде мое решение и няма да ми повлияе по никакъв начин. Но всяка година се говори едно и също и накрая никого не купуват. Мисля, че мениджърът ми се доверява достатъчно, което ми дава още по-голяма увереност", завърши Шчесни.

 

123