Рууни иска да напусне Юнайтед заради присъствието на Сър Алекс


Н. Гавазов

Основната причина, заради която Уейн Рууни желае да напусне Манчестър Юнайтед е увереността на нападателя в това, че дори през новия сезон Сър Алекс Фъргюсън ще остане една от най-влиятелните фигури на "Олд Трафорд". От месец май, когато шотландецът публично обяви, че Рууни е подал молба за трансфер, самият Уейн не е давал никакво интервю.

Британските медии обаче са успели да си изяснят, какви са чувствата в момента на 27-годишния англичанин.

Рууни е дълбоко убеден, че през новия сезон Сър Фъргюсън, самостоятелно определяйки Дейвид Мойс за свой наследник, ще остане в сянка, но ще продължи да участва в живота на клуба. Уейн смята, че присъствието на Сър Алекс ще му попречи да завоюва титулярно място в отбора.

Съобщава се, че в тайна беседа с Рууни ръководството на Юнайтед е признало факта, е играча не е подавал молба за трансфер, но по обясними причини босовете не искат и няма публично да обявят, че Сър Алекс е излъгал. Едновременно с това Рууни запазва желанието си да напусне "Олд Трафорд". Нападателят е предупредил Дейвид Мойс, че ако не играе на своята си позиция и не участва в големите мачове, той ще се постарае да смени отбора.

В момента е известно, че Уейн продължава възстановяването си от последната травма и вече може да тренира в залата на клуба в Карингтън. Същевременно до няколко дни се очаква Челси да излезе с ново предложение за нападателя, което вероятно ще бъде достатъчно силно, за да убеди босовете да се разделят с Рууни.

 

177