Миноле уверен за титулярното си място в Ливърпул


П. Пенков

Новото попълнение на Ливърпул Симон Миноле настоя, че е готов да се бори за титулярното място на вратата на тима през новия сезон. Белгиецът, който се присъедини към мърсисайдци от Съндърланд за сумата от 9 милиона паунда, изказа впечатленията си от амбицията на Брендън Роджърс, добавяйки, че няма притеснения, че ще се наложи на вратарския пост.

"Така става винаги, когато има конкуренция. Имах такава и в Съндърланд и националния отбор на Белгия. Не е само Пепе - има много добри вратари в Ливърпул, като Брад Джоунс например. Конкуренцията е нещо нормално на всеки един пост във футбола. Все пак само 11 играча има право да играят в мача, което е нещо нормално за всеки футболист. Просто трябва да се справиш с това. Конкуренцията единствено може да те направи по-добър," сподели Миноле.

"От разговорите, които проведох с мениджъра и с треньора на вратарите, усетих, че тук всички са изпълнени с амбиция и искат да продължават напред. Те искат да вложат всичко във Висшата лига. Знам колко голям клуб е Ливърпул, но мисля, че ще усетя това, едва когато започнат мачовете. Първите няколко тренировки преминаха добре и съм много щастлив, че съм тук," добави новото попълнение на Ливърпул.

110