Мойс даде изпитателен срок на Рууни


Н. Гавазов

Докато средствата за масова информация продължават да разсъждават над евентуалните пътища за продължаване кариерата на Уейн Рууни, в Манчестър Юнайтед правят всичко възможно, за да убедят своя лидер да не напуска отбора. Особено внимателен в това отношение е мениджъра Дейвид Мойс.

За разлика от Сър Алекс, новият наставник на отбора възлага големи надежди на английския национал, във връзка с което вече е назначил лична среща с нападателя. Както е известно, планираните за вчера разговори межди играч и наставник не се състояха. Според информациите, Рууни е прекарал повече от три часа на базата в Карингтън, където е преминал медицински тестове и е демонстрирал желание да остане в клуба. Сега Мойс има намерение да предостави на Уейн не чрез думи, а с дела възможността да докаже желанието си да остане на "Олд Трафорд".

В скоро време "червените дяволи" ще пътуват на турне до Далечния Изток и Австралия, по време на което Юнайтед ще изиграе пет мача: в Банкок, Сидней, Токио, Осака и Хонконг. Именно този период ще стане изпитателен за Рууни, а Мойс ще има възможност да оцени физическата готовност на нападателя, неговото отношение към тренировъчния процес и работата.

 

122