Рединг няма шанс срещу разочарования Манчестър Сити


П. Пенков

Рединг - Манчестър Сити
Стадион: "Мадейски", Рединг
Дата: 14.05.2013г.
Час: 22:00
Съдия: Мартин Аткинсън


Във вторник от 22:00 часа Манчестър Сити гостува на Рединг в мач от английската Висша лига. Домакините вече са наясно, че ще трябва да се разделят с елитния си статус в края на настоящата кампания, след като заемат 19-та позиция в подреждането с 9 точки по-малко от спасителната линия. Въпреки съдбата си, това не попречи на съставът на Найджъл Аткинс да постигне победа с 4:2 преди седмица при гостуването си на Фулъм. Кралските поданици са един от лидерите във Висшата лига по отношение на допуснати попадения през този сезон - цели 67 до момента. Рединг спечели 28 точки в 36 мача, което е с цели 8 по-малко от последния път, когато отбора загуби елитния си статус през сезон 2007/08г.

Домакините вероятно ще могат отново да разчитат на услугите на Адам Федеричи и Хоуп Акпан, които наскоро поднови тренировки след прекарани контузии. Ветеранът Джейсън Робъртс е аут до края на сезона, а крилото Джими Кебе не е готов да се появи в игра.

Манчестър Сити пък се надява да изтри спомена от загубата на финала във ФА Къп през уикенда, като постигне разгромна победа на "Мадейски Стейдиъм". Освен това гражданите ще са мотивирани да запазят втората си позиция в подреждането, след като за момента притежават три точки преднина пред третия Челси, но и с мач по-малко от лондончани. Сити са единственият отбор в Топ 5, който не е резултатен при гостуванията си, след като тима постигна само 8 победи като гост през настоящата кампания. Сити отбеляза и най-малко попадения при визитите си (23), което е най-малко от първите четири отбора в подреждането. Гражданите спечелиха 75 точки в 36 мача, което е с 14 по-малко от година по-рано, когато триумфираха във Висшата лига.

Гостите няма да могат да разчитат на десния си бранител Пабло Сабалета, след като аржентинеца получи травма по време на финала срещу Уигън. Скот Синклеър, който лекува травма в рамото, най-вероятно няма да бъде включен в групата, след като прекара цяла седмица, поради кръвен съсирек.

Прогноза: Рединг - Манчестър Сити 1:4

Последни 5 изиграни срещи:

Рединг:

06 април Рединг - Саутхемптън 0:2 (Висша лига)
13 април Рединг - Ливърпул 0:0 (Висша лига)
20 април Норич - Рединг 2:1 (Висша лига)
28 април Рединг - КПР 0:0 (Висша лига)
04 май Фулъм - Рединг 2:4 (Висша лига)

Манчестър Сити:

21 април Тотнъм - Манчестър Сити 3:1 (Висша лига)
27 април Манчестър Сити - Уест Хем 2:1 (Висша лига)
04 май Суонзи - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
07 май Манчестър Сити - Уест Бромич 1:0 (Висша лига)
11 май Манчестър Сити - Уигън 0:1 (ФА Къп, Финал)

Досегашни срещи:

Рединг - Манчестър Сити

14 срещи
5 победи за Рединг
3 равенства
6 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 16:15 за Рединг

Коефициенти от bet365:
Рединг - 7.50
Равен - 4.50
Манчестър Сити - 1.50

Коефициенти от Offsidebet:
Рединг - 5.75
Равен - 4.20
Манчестър Сити - 1.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
194