Манчестър Сити и Уигън в битка за ФА Къп


П. Пенков

Манчестър Сити - Уигън
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 11.05.2013г.
Час: 19:15
Съдия: Андре Маринър


В събота от 19:15 часа Манчестър Сити и Уигън излизат в битка на "Уембли" за Купата на Футболната Асоциация. Двата отбора контрастират помежду си, тъй като гражданите направиха изиграха един добър сезон, в който макар и да не спечелиха шампионски трофей, то те ще завършат най-вероятно на второто място, което си е сериозен успех само по себе си. Уигън пък, ако не вземе максимума в следващите две срещи до края на кампания и да се надява на грешка от страна на 3-те отбора класиране над него, то най-вероятно ще се раздели с елитния си статус. Засега Латикс заемат 18-то място с актив от 35 точки, а Съндърланд, Норич Сити и Нюкасъл притежават съответно по 38. Ако най-лошото с Уигън се случи, то би било интересно да наблюдаваме отбор, който едновременно ще играе във втория ешалон - Чемпиъншип и заедно с това ще се бори в турнира Лига Европа.

Съставът на Роберто Манчини се добра до финала във ФА Къп, след като надигра Челси на полуфинала с 2:1 на "Уембли", докато Уигън се справи с Милуол, побеждавайки тима от Чемпиъншип с 2:0. Относно моментното представяне на двата отбора във Висшата лига, то Сити регистира 3 победи, 1 равенства и 1 загуба в последните си 5 мача, а съставъв на Роберто Мартинес - 1 победа, 1 равенство и 3 поражения.

През седмицата Манчини направи няколко промени в мача с Уест Бромич с цел да запази основните си играчи свежи за финала, така че "обичайните заподозрени" отново ще защитят прякора си. Резервният страж на гражданите Костел Пантилимон, който пази вратата на тима във всички двубои от турнира, най-вероятно ще отстъпи поста си на Джо Харт. Скот Синклеър е аут, поради травма, а Агуеро ще започне като титуляр, въпреки доброто представяне на Джеко срещу Уест Бромич.

За гостите Жан Босежур се очаква да пропусне финала за ФА Къп, което ще се окажа основен пробив в предварителния план на Роберто Мартинес. Добрата новина е, че Алкарас ще може да включи в игра, Бойс ще премине на десния фланг, а Еспиноса на левия, ако Босежур не се възстанови. Фигароа, Миячи, Стам, Рамис, Крусат и Полит продължват да лекуват травми и със сигурност ще пропуснат финала.

Прогноза: Манчестър Сити - Уигън 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

17 април Манчестър Сити - Уигън 1:0 (Висша лига)
21 април Тотнъм - Манчестър Сити 3:1 (Висша лига)
27 април Манчестър Сити - Уест Хем 2:1 (Висша лига)
04 май Суонзи - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
07 май Манчестър Сити - Уест Бромич 1:0 (Висша лига)

Уигън:

17 април Манчестър Сити - Уигън 1:0 (Висша лига)
20 април Уест Хем - Уигън 2:0 (Висша лига)
27 април Уигън - Тотнъм 2:2 (Висша лига)
04 май Уест Бромич - Уигън 2:3 (Висша лига)
07 май Уигън - Суонзи 2:3 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Уигън

18 срещи
9 победи за Манчестър Сити
3 равенства
6 победи за Уигън
Голова Разлика: 21:15 за Манчестър Сити

Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.33
Равен - 6.00
Уигън - 9.50

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Сити - 1.33
Равен - 5.25
Уигън - 8.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
218