Нюкасъл забрани на журналистите от The Telegraph да стъпват на домашния стадион


Н. Гавазов

Нюкасъл забрани на журналисти от The Telegraph да посещават домакинските мачове на отбора, както и пресконференциите на треньорския щаб, а също така и да вземат интервюта от който и да е било член на клуба от "Сейнт Джеймсис Парк". Това решение е следствие на последния материал в изданието, в който се твърдеше, че има сериозни разногласия в отбора и играчите са разделени на групички.

Авторът на материала, Люк Едуардс, твърдеше, че футболистите са недоволни от френските си колеги, които преследват само своите цели и не се интересуват от съдбата на тима и резултатите.

Нюкасъл се обърна към медията да снеме материала от интернет изданието и да поднесе публичните си извинения. От The Telegraph обаче отказаха да го направят, позовавайки се на правото на достъп на хората до всякаква информация, още повече, че въпросната статия е написана на базата на признания на футболисти от Нюкасъл.

Сега обаче представители на The Telegraph са лишени от възможността да посещават домакинските срещи на Нюкасъл и да вземат интервюта.

 

136