Карагър потвърди решението си за пенсиониране


Н. Гавазов

Защитникът на Ливърпул Джейми Карагър заяви, че няма да промени решението си да сложи край на кариерата си като играч в края на сегашния сезон. Неделният мач срещу Тотнъм може да стане за 35-годишният Карагър 500-ят в рамките на Висшата лига на Англия. В последно време Джейми няма основание да се оплаква от недостатъчно игрова практика, но въпреки това ветеранът е твърд в решението си да сложи край на кариерата си.

„Искам да си тръгна когато се намирам в подем, доказвайки, че все още съответствам на това ниво. Искам също така да остана в отбора до края на сезона и да помогна на отбора да постигне максимално количество победи - това е моята цел. Не мисля, че има друг начин да си тръгна по-лесно", заяви Карагър за Liverpool Echo.

„Взех решение и до този момент нищо не ме кара да го премисля. Нямам никакви задни мисли за това, че в момента нещата ми вървят добре. Хората говорят, че колкото повече играя и докато играя, аз трябва да остана още една година. Но завръщането ми в отбора само доказва, че съм взел правилното решение", каза още бранителят.

 

101