General Motors се готви да върне Роналдо в Юнайтед


Н. Гавазов

Кристиано Роналдо може да смени клубната си принадлежност още през това лято, съобщава Daily Star. Според информацията, португалската звезда на „бланкосите" смята, че отказът на Реал Мадрид да съгласува с него условията на нов договор е нищо повече от желание на клуба да го използва като „дойна крава" още две години. Всичко е в това, че по сегашния контракт между страните португалецът е длъжен да отчислява в клубната каса 40% от всички свои доходи свързани с рекламна дейност.

Отчитайки факта, че Кристиано е най-популярният футболист в света, тази сума значително превишава заплатата на играча според сега действащия му договор с Реал. Независимо, че на този етап парите не са приоритет за португалеца, тази ситуация категорично не устройва звездата и той е готов да напусне столицата на Испания още това лято.

Всичко това се следи много внимателно от Манчестър Юнайтед, който с помощта на новия си спонсор, концерна General Motors е готов да предприеме действия по завръщането на Роналдо на „Олд Трафорд". „Червените дяволи" са готови да заплатят за нападателя 55 милиона паунда, а американския производител планира да направи португалеца свое рекламно лице и да му осигури по-голямата част от заплатата, която ще бъде 200 000 паунда без данъците.

Daily Star дори твърди, че представители на компанията вече са се срещнали с агента на Роналдо и са обсъдили условията на трансфера.

 

140