Челси започна преговори с Лампард


Н. Гавазов

Челси предприе първи стъпки по пътя за продължаване на контракта с полузащитника Франк Лампард, който след края на сезона може да стане свободен агент, съобщава Daily Mail. Както е известно, по-рано англичанинът призна, че никой от клубната управа не го е търсил във връзка с новия договор, което породи вълна от спекулации около бъдещето на играча, включително се появиха съобщения, че Интер и Лацио вече се интересуват от услугите на Лампард.

По информация на източника, преговорите за сключване на ново съглашение между Челси и 34-годишния поузащитник, който проведе 12 сезона за „сините" вече са започнали. Детайлите на преговорите не се разкриват, но вече е известно, че седмичната заплата на Франк от 150 000 паунда няма да бъде променяна.

Както е известно, вчера Лампард влезе като резерва срещу Саутхемптън и се разписа за крайното 5:1. Това попадение за играча стана 25-то в рамките на Купата на Англия с екипа на Челси и 193-то във всички турнири. По такъв начин Франки настигна знаменития нападател на „аристократите" Кери Диксън и сега остава да вкара още 9 гола, за да изравни рекорда на клубната легенда Боби Тамблинг.

 

87