Челси ще надиграе трудно грънчарите в Лондон


П. Пенков

Челси - Стоук Сити
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 22.09.2012г.
Час: 17:00
Съдия: Крис Фой


В събота следобед Челси приема Стоук Сити на "Стамфорд Бридж" в среща от петия кръг от английската Висша лига. Лондончани продължават да оглавяват временното подреждане, притежавайки актив от 10 точки, като втори остават червените дяволи с точка по-малко. Съставът на Роберто Ди Матео спечели 3 от първите си четири изиграни двубоя досега, като само в една не успя да спечели трите точки. Това се случи преди седмица, когато сините гостуванаха на Куинс Парк Рейнджърс, където двата отбора не успяха да се отбележат гол и завършиха при резултат 0:0. В средата на тази седмица Челси започна с равенство участието си в груповата фаза на Шампионска лига. Сините спечелиха точка срещу Ювентус, след като поведоха с 2:0 срещу старата госпожа, но в последствие Видал и Куалярела донесеоха реми за ювентинци.

Оскар, който беше автор на двете попадения срещу Ювентус в Шампионска лига, може да пропусне двубоя с грънчарите, тъй като получи лека контузия и остава под въпрос. Участието на Даниел Стъридж и Марко Марин също не е сигурно. Мата вероятно ще се върне на мястото на Оскар, позволявайки на Еден Азар да премине в халфовата линия.

Стоук Сити от своя страна заемат 12-та позиция във временното класираине, като досега тима на успя да натрупа актив от 4 точки. Всичките те бяха спечелени след 4-те поредни равенства, които спечелиха грънчарите от старта на новата кампания. Те бяха съответно срещу Рединг, Арсенал, Уигън и Манчестър Сити. Стоук не успя да продължи участието си в Купата на Лигата, след като беше отстранен от Суиндън Таун след гол в добавеното време.

Матю Етерингтън се завръща отново в игра, което означава, че Майкъл Кейтли ще се премести на десния фланг. Мамади Сидибе и Джейми Нес оставад аут, лекувайки травми, докато Анди Уилкинсън ще пропусне следващите 3 срещи на тима, поради наказание.

Прогноза: Челси - Стоук Сити 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

22 август Челси - Рединг 4:2 (Висша лига)
25 август Челси - Нюкъсъл 2:0 (Висша лига)
31 август Челси - Атлетико Мадрид 1:4 (Суперкупа на Европа)
15 септември КПР - Челси 0:0 (Висша лига)
19 септември Челси - Ювентус 2:2 (Шампионска лига)

Стоук Сити:

18 август Рединг - Стоук Сити 1:1 (Висша лига)
26 август Стоук Сити - Арсенал 0:0 (Висша лига)
28 август Стоук Сити - Суиндън Таун 3:4 след продължение (Купа на Лигата)
01 септември Уигън - Стоук Сити 2:2 (Висша лига)
15 септември Стоук Сити - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Челси - Стоук Сити

65 срещи
31 победи за Челси
15 равенства
19 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 99:89 за Челси

Коефициенти от bet365:
Челси - 1.36
Равен - 4.75
Стоук Сити - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 1.38
Равен - 4.50
Стоук Сити - 8.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
189