Време е Ливърпул да се събуди от кошмара


П. Пенков

Съндърланд - Ливърпул
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт", Съндърланд
Дата: 15.09.2012г.
Час: 19:30
Съдия: Мартин Аткинсън


В последна среща от съботния ден от 4-я кръг от Висшата лига на Англия, Съндърланд и Ливърпул се изправят един срещу друг на "Стейдиъм ъф Лайт". Черните котки на Мартин О'Нийл заемат 13-та позиция във временното подреждане, но с мач по-малко от останалите си конкуренти. В пилотния кръг от кампанията, Съндърланд измъкна точка, след като записа нулево равенство срещу Арсенал на "Емирейтс". На 1 септември тима пропусна шанса си да спечели първите си 3 точки от началото на сезона, тъй като допусна да бъде изравнен от Суонзи Сити за крайното 2:2, като тима на Мартин О'Нийл си тръгна отново само с точка. За радост на феновете на Съндърланд, отбора продължи участието си в Купата на Лигата, след като победи Моаркамб с 2:0.

Адам Джонсън, който наскоро се присъедини към черните котки, остава под въпрос за мача с Ливърпул, поради контузия. Лий Катърмоул получи схващане по време на двубоя със Суонзи, но след двете седмици почивка заяви, че се чувства готов да се върне в игра. Уест Браун, Фил Бардсли и Дейвид Воан пропусна досегашните срещиа на тима, поради травми, но вече се чувстват добре.

Ливърпул не започна по-добър начин новаата кампания, въпреки големи очаквания от страна на феновете. В момента червените заемат позиция в зоната на изпадащите, след като имат спечелена едва само 1 точки след първите 3 изиграни мача от Висшата лига. В пилотния кръг съставът на Брендън Роджърс претърпя неочаквано поражение с 3:0 при визитата си на Уест Бромич. Седмица по-късно мърсисадйци бяха близо до победата срещу Манчестър Сити, но отново грешка на тима отне първия им успех за сезона. В последния кръг преди паузата за световните квалификации - Ливърпул беше изненадан неприятно у дома от Арсенал, като загуби с 2:0 от артилеристите. Единственият успех, който може да се счита за такъв от началото на управлението на Брендън Роджърс е влизането на тима в групите на Лига Европа.

Хосе Енрике остава под въпрос за гостуването на Съндърланд, а Джо Алън, който пропусна квалификациите, поради вирусно заболяване, е готов да започне като титуляр. Лукаш Лейва е аут, поради травма, докато новото попълнение Осама Асайди не се намира в добра физическа форма. Джоу Коул и Мартин Кели остават под въпрос за срещата.

Прогноза: Съндърланд - Ливърпул 0:1

Последни 5 изиграни срещи:

Съндърланд:

08 август Дарби Каунти - Съндърланд 1:1 (Приятелска среща)
11 август Лестър - Съндърланд 1:0 (Приятелска среща)
18 август Арсенал - Съндърланд 0:0 (Висша лига)
28 август Съндърланд - Моркъмб 2:0 (Купа на Лигата)
01 септември Суонзи - Съндърланд 2:2 (Висша лига)

Ливърпул:

18 август Уест Бромич - Ливърпул 3:0 (Висша лига)
23 август Хартс - Ливърпул 0:1 (Лига Европа)
26 август Ливърпул - Манчестър Сити 2:2 (Висша лига)
30 август Ливърпул - Хартс 1:1 (Лига Европа)
02 септември Ливърпул - Арсенал 0:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Съндърланд - Ливърпул

142 срещи
50 победи за Съндърланд
30 равенства
62 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 233:208 за Ливърпул

Коефициенти от bet365:
Съндърланд - 3.40
Равен - 3.30
Ливърпул - 2.20

Коефициенти от Offsidebet:
Съндърланд - 3.10
Равен - 3.15
Ливърпул - 2.30

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
194