Лош старт за Юнайтед, Ван Перси дебютира при загуба от Евертън (видео)


В. Мухарски

Евертън победи като домакин Манчестър Юнайтед с минималното 1:0 на своя "Гудисън Парк". Очакваният дебют на Ван Перси бе факт. Нападателят не бе сред титулярите, но се появи в игра за новия си тим в 67-ата минута, когато замени Дани Уелбек. Преди това домакините вече бяха открили резултата. Те сториха това в 57-ата минута, когато Маруан Фелаини се позиционира добре в наказателното поле на "червените дяволи" и успя да реализира с глава, след центриране от корнер на Лейтън Бейнс - 1:0.

Преди това "карамелите" нацелиха на два пъти гредата. Първо това стори Маруан Фелаини още в 14-ата минута, а малко след началото на второто полувреме и Леон Озмън нямаше късмет и нацели горния стълб. Домакините направиха още няколко пропуска, но вратарят на Юнайтед Давид де Хеа спаси на няколко пъти своя тим. За гостите, през първата част, с пропуски се отличиха Руни, Нани и Уелбек.

След попадението на Евертън момчетата на сър Алекс Фъргюсън опитаха да върнат поне един гол, но Том Клевърли, Ашли Йънг и направилият официален дебют за Юнайтед - Шинджи Кагава нямаха късмет при завършващия удар. Българският нападател на "червените дяволи" - Димитър Бербатов остана на пейката и не се появи в игра.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



204