Сити напуска борбата за подписа на Азар?


Н. Гавазов

Манчестър Сити смята исканията на полузащитника на Лил Еден Азар относно работната заплата за прекалено високи и нереалистични", съобщава The Telegraph. Независимо, че Сити е лидер в преследването на белгийския национал, клубът от „Етихад Стейдиъм" е дал да се разбере, че не смята да удовлетворява неговите желания за висока заплата - според медиите на Острова, Азар желае да получава 200 000 паунда на седмица, докато Сити е готов да заплаща не повече от 110 000 паунда.

Високите цифри, за които настоява Еден ще го направят най-скъпо заплатения играч на „гражданите" след Карлос Тевес и Яя Туре. Ръководството на клуба обаче няма никакво намерение да санкционира сделката, според която белгиеца ще взема повече от Серхио Агуеро, Давид Силва и капитана Венсан Компани.

По този начин английският шампион е готов да се откаже от борбата за подписа на Азар, което моментално прави Челси фаворит за подписа на играча, тъй като се смята, че другият претендент за лидера на Лил - Манчестър Юнайтед също няма да удовлетвори исканията на играча.

 

92