Болтън измъкна точка от Стейдиъм ъф Лайт (видео)


П. Пенков

Съндърланд и Болтън Уондърърс завършиха при равенство 2:2 в двубой от 36-я кръг от английската Висша лига. Резултатът на Стейдиъм ъф Лайт беше открит в 25-та минута, когато българина Мартин Петров проби през отбраната на черните котки, след което подаде на съотборника си Кевин Дейвис, който с точен шут изпрати топката във вратата на Крей Гордън. Преднината на Тротърс беше скъсена в 36-та минута, блодарение на Никлас Бендтнер, който беше точен за Съндърланд след прекрасен извеждащ пас от Джак Коулбек.

Второто полувреме започна с натиск на Болтън, но в 55-та минута домакините обърнаха напълно резулата в своя полза. Те поведоха с 2:1, след като Джейм МакЛийн беше точен след изпълнение на пряк свободен удар. 30-минути преди края на срещата Кевин Дейвис за втори път предоля стража на черните котки, като по този начин донесе точка за Болтън. Той успя да засече с глава центриране на Сам Рикетс.

След равенството на "Стейдиъм ъф Лайт" Болтън остават в зоната на изпадащите, въпреки че притежават еднакъв актив от точки с Куинс Парк Рейнджърс, но с по-негативна голова разлика, докато Съндърланд са 12-ти с 45 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



118