Венгер ще мисли за играчите под наем след края на сезона


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че все още не е помислил над по-нататъшната съдба на играчите, които принадлежат на клуба и се намират под наем. Както е известно, преди началото или в хода на сезона френският специалист отправи в други отбори редица играчи. Карлос Вела играе за Реал Сосиедад, Денилсон за Сан Пауло, Никлас Бендтнер за Съндърланд, а Рио Миячи за Болтън. Всички те получават игрова практика се представят повече от приятно.

Но Венгер все още не е уверен, ще получи ли някой от тези играчи шансове в Арсенал през следващия сезон. Може би мениджърът предпочита да ги продаде или да ги отправи под наем - този въпрос ще се реши чак през лятото.

„Все още нищо не съм решил. Това ще зависи от структурата на целия отбор. Например, с Бендтнер ще седнем и поговорим в края на сезона. Съществуват няколко ограничения, тъй като не може да разполагаш с повече от 25 играча. А това означава, че все пак трябва да се вземе някакво решение", заяви Венгер за Arsenal Player.

„Към момента имаме 34 футболисти. Мисля, че останалите клубове се намират в подобна ситуация. Висшата лига сама затваря за себе си трансферния прозорец. Когато тези играчи се завърнат в клуба, ние просто не може да си позволим каквито и да е покупки", каза още французинът.

 

72