Карагър: Ливърпул е клуб, който е създаден да печели трофеи


Н. Гавазов

Джейми Карагър не иска да се съгласи с експертите и любителите на футбола за това, че финиширането в топ 4 е по-важно от спечелването на купи. За мърсисайдци е важно разбира се да попаднат в Шампионска лига, но английският защитник подържа идеята на Бол Шенкли, че Ливърпул съществува за да завоюва трофеи.

Джейми в продължение на 15 години се представяше на много високо равнище и даде голям принос в развитието на клуба. За първия отбор бранителят изигра 687 мача, което го прави втори в списъка на най-дълго играещите футболисти на „червените" и един от любимците на местните фенове.

Карагър призова съотборниците си да се мобилизират преди мача с Кардиф Сити във финала на Купата на Лигата, още повече, че Ливърпул в продължение на шест години няма спечелена титла.

„За такъв клуб като Ливърпул шест години без трофеи е прекалено много. Много смятат, че завоюване на визи за Шампионска лига е приоритетна задача. За повечето хора победа в националния шампионат е много по-значимо, отколкото класиране в топ 4. Но аз не споделям подобни възгледи. Ливърпул е клуб, който в продължение на цялата си история е постигал победи. Не знам, може ли да има нещо по-добро от победа във финал за някоя Купа", сподели Карагър за Liverpool Echo.

Карагър, играейки за Ливърпул стана носител на Шампионска лига, Купата на УЕФА, две Суперкупи на УЕФА, две Купи на Англия и две Купи на Лигата. Легендарният защитник прекрасно помни всички свои мачове на „Уембли".

„Аз и до този момент помня последния финал на „Уембли" през 1996 година. Той се превърна в разочарование за нас, но „Уембли" не е обикновен стадион, това е особено място. Няколко пъти ми се случи да играя там с националния отбор. Също така играх един мач срещу Бразилия след ремонта. Ливърпул не един път е печелил финални срещи на „Уембли" и за нас стадионът може да се превърне във втори дом. Приятно е след 16 години да бъда отново тук, защото това е особено място за всеки британски футболист. Искам да попадна в стартовия състав на финала, но вън от този смисъл, който и да се появи на терена е длъжен да даде всичко от себе си за победа в Купата на Лигата", завършва легендарният защитник.

 

75